Pridať recept

Dolmades s jahňacím mäsom

ingrediencie

250 g
mleté jahňacie mäso
150 g
hroznové listy
120 g
dlhozrnná ryža
3 PL
olivový olej
1 ks
citrón
50 g
mandle
1 PL
mäta
1 PL
pažitka
1 PL
paradajkový pretlak
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Vriacou vodou sparíme hroznové listy, necháme ich odkvapkať a osušíme. Ryžu zmiešame so 150 g uvareného mäsa a 100 g surového jahňacieho mäsa. Primiešame nakrájané mandle, soľ, čierne korenie a nadrobno pokrájané bylinky. Rozprestrieme hroznové listy a naložíme na ne zmes a zavinieme. Takto pripravené závitky rozložíme do zapekacej misky.
 
2.
Rozšľaháme paradajkový pretlak, olivový olej, citrónovú šťavu a nalejeme na závitky. Potom závitky podlejeme 200 ml vody a budeme dusiť v predhriatej rúre približne pol hodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Zabudnutá jahňacina. Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Jahňacina kedysi patrila k našim tradičným a najčastejšie používaným mäsám. No potom sme ju začali trochu...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!