Pridať recept

Veľkonočná torta

ingrediencie

Cesto

300 g
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
220 g
krupicový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
3 ks
vajce
250 ml
mlieko
250 ml
olej

Plnka

1 balíček
vanilková krémová nápĺň
200 ml
mlieko
3 PL
práškový cukor

Na ozdobu

100 g
marcipán

postup

1.
Vo väčšej mise zmiešame preosiatu múku, kypriaci prášok, cukor a vanilkový cukor. Pridáme vajcia, mlieko, olej a všetko ručne dohladka vymiešame.
 
2.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy s papierom 26 cm. Vložíme do predhriadtej rúry a pečieme na 180 stupňoch asi 25 minút. Či je cesto upečené, vyskúšame vpichnutím špáradiel.
3.
Náplň do torty pripravíme z krémovej náplne, mlieka a práškového cukru podľa návodu na obale. Vychladnuté tortový korpus jedenkrát pozdĺžne rozkrojíme. Do cukrárskeho vrecka odoberieme 3 PL náplne. Polovicou zvyšnej náplne natrieme spodný diel korpusu a prikryjeme vrchným dielom. Druhú polovicu náplne použijeme na potretie povrchu a okrajov torty. Odložíme do chladničky.
4.
Marcipán rozvaľkáme a formičkami vykrajujeme z neho kvietky rôznych veľkostí. Marcipánové ozdoby poukladáme na tortu a dozdobíme gumovými cukríkmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zurek - tradičná poľská polievka
Poznáte Žurek? Kamarátka z Poľska prezradila recept na najlepšiu VEĽKONOČNÚ POLIEVKU, celá rodina si ju zamiluje
Už ste o nej počuli? Žurek je výborná sviatočná polievka, ktorú tento rok na Veľkú Noc určite vyskúšajte!...
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...