Hovädzie mäso s koriandrom
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
hovädzie mäso
4
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
200
ml
mäsový vývar
3
KL
koriander
nové korenie
3
ks
klinčeky
3
PL
olivový olej
celé čierne korenie
ďumbier mletý
mletá štipľavá červená paprika
soľ
koriander
postup
1.
Krátko opražíme na suchej panvici semienka koriandra, zrnká čierneho aj nového korenia, klinčeky a potom koreniny najemno utlčieme v mažiari prípadne rozdrvíme.
2.
Nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme na rozohriatom oleji, pridáme na kocky pokrájané mäso, potom opečieme a osolíme. Následne pridáme koreniny vrátane ďumbiera a papriky, dobre premiešame a ihneď podlejeme časťou vývaru.
3.
Mäso budeme dusiť domäkka prikryté v rúre a počas dusenia občasne podlievame. Na záver pridáme čerstvý nakrájaný koriander. Môžeme servírovať s dusenou ryžou alebo pečenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.