Pridať recept

Hovädzia roláda

ingrediencie

300 ml
mäsový vývar
2 PL
horčica
600 g
hovädzie mäso
mleté čierne korenie
soľ
worchesterská omáčka

Plnka

250 g
mleté mäso
100 g
údená slanina
2 strúčiky
cesnaku
2 ks
vajce
3 ks
cibuľa
100 g
sterilizované šampiňóny
mleté čierne korenie
soľ
muškátový kvet

postup

1.
Na veľký plát rozkrojíme mäso, potom ho naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. So slaninou pokrájanou na kocky premiešame mleté mäso, pridáme soľ, prelisovaný cesnak, muškátový kvet, korenie, cibuľu, pokrájané šampiňóny, vajcia a poriadne premiešame na plnku.
 
2.
Takto pripravenou zmesou naplníme hovädzí plát, zvinieme a obviažeme niťou a dobre stiahneme. Roládu osolíme, okoreníme a dáme prudko zapiecť do predhriatej rúry. Následne mäso podlejeme vývarom, prikryjeme a za občasného podlievania, prelievania šťavou a obracania pomaly dusíme domäkka približne 60 minút.
3.
Na záver šťavu dochutíme worcesterskou omáčkou. Vyberieme mäso, odstránime niť a potom roládu nakrájame cez vlákna na hrubšie plátky. Môžeme servírovať s dusenou ryžou alebo opekanými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...