Bublanina s čerešňami
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
hrnčeky
polohrubá múka
1
hrnček
práškový cukor
1
hrnček
mlieko
1/2
hrnček
olej
2
ks
vajce
1
balíček
prášok do pečiva
1
balíček
vanilkový cukor
2
hrnčeky
zavárané čerešne
postup
1.
Hlboký plech vymastíme a vysypeme polohrubou múkou. Všetky ingrediencie postupne dáme do vyššej misy a ručne vareškou alebo metličkou vymiešame do hladka.
2.
Vymiešanú zmes vylejeme na plech a začneme ukladať vykôstkované čerešne. Vložíme do vopred vyhriatej rúry, bublaninu pečieme asi 25 minút na 180 stupňoch. Odporúčame sledovať farbu cesta. No v žiadnom prípade prvých 20 minút rúru neotvárame, koláč by sa nám mohol "zaraziť" a už by nenarástol. Či je bublanina naozaj prepečená, zistíme špáradlom, ktoré do nej na viacerých miestach vpichneme. Ak sa cesto nelepí, je hotová.
3.
Hotový ľahký koláč štedro posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.