Pridať recept

Bravčová pečienka

ingrediencie

800 g
bravčová krkovička
1 PL
masť
soľ
rasca

postup

1.
Ostrým nožom odstránime kosti z bravčovej krkovičky, sekáčikom ich nasekáme a vložíme na dno pekáča. Osolíme mäso, posypeme rascou a položíme do pekáča na kosti, ktoré pri pečení chuťovo obohatia šťavu z mäsa. Pridáme masť a mäso prudko zapečieme v predhriatej rúre. Následne ho podlejeme, prikryjeme a za občasného prelievania vypečenou šťavou, obracania a podlievania teplou vodou pomaly pečieme asi 50 minút.
 
2.
Následne mäso odkryjeme a dopečieme celkom dozlata. Vo vypnutej rúre necháme hotové mäso chvíľku odstáť a následne ho pokrájame na plátky a precedíme prírodnú šťavu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grilovaná krkovička v pivovej marináde
Dokonalá marináda z tmavého piva (nielen) na krkovičku
Šťavnaté steaky z krkovičky, marinované v čiernom pive s cesnakom a tymianom.
Rasca
Rasca: Zázračná korenina a liek v jednom
Rasca v celej či v mletej forme je široko používaná po celom svete, podobne ako čierne korenie. Málokto však...
Krkovička na nedeľu 5x inak
Nedeľná krkovička na 5 spôsobov
Rozmýšľate, čo urobiť s pekným rezom krkovičky?
Šťavnatá krkovička v najobľúbenejších receptoch. Bohatý výber a vždy perfektná chuť!
Šťavnatá krkovička v najobľúbenejších receptoch. Bohatý výber a vždy perfektná chuť!
Chutné, šťavnaté a mimoriadne obľúbené recepty z milovanej krkovičky.
TOP
Viete, prečo musíte dať pečienku pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári,
Viete, prečo musíte dať pečeň pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, bude krásne jemná, mäkká a už nikdy nebude horká
Úžasne jemná pečienka, ktorá sa rozplýva na jazyku? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte vždy tú...