Pridať recept

Bravčová pečienka na mede

ingrediencie

300 g
šalotka
2 ks
mrkva
3 PL
med
2 PL
olivový olej
300 ml
mäsový vývar
600 g
bravčové karé
200 ml
pomarančová šťava
200 ml
suché sherry
1 KL
pomarančová kôra
1 KL
škrobová múčka
1 PL
citrónová šťava
mleté biele korenie
soľ
petržlenová vňať
bazalka

postup

1.
Posolíme, pokoreníme mäso a vložíme ho do pekáča a v predhriatej rúre prudko zapečieme. Podlejeme vývarom, prikryjeme a pomaly pečieme približne trištvrte hodinku. Mäso občas podlievame pomarančovou šťavou, vývarom a sherry, prelievame vypečenou šťavou a obraciame.
 
2.
Pred dopečením pridáme šalotky, kolieska mrkvy a med. Ochutíme petržlenovou vňaťou, postrúhanou kôrou z pomaranča a bazalkou. Budeme piecť približne pol hodinu, mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto.
3.
Do šťavy pridáme škrobovú múčku, ktorú sme rozmiešali v troche vody, budeme variť približne 3 minúty a ochutíme citrónovou šťavou. Keď je mäso upečené pokrájame ho cez vlákna na porcie, rozložíme na predhriatu misu, aj omáčku s cibuľkami a mrkvou a pridáme k mäsu. Môžeme servírovať s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pridajte do vývaru túto netypickú prísadu! Používajú ju iba skúsení kuchári a vývar chutí oveľa lepšie
Toto je dôvod, prečo majú skúsení kuchári vždy tak dobrý vývar! Pridajte do neho túto netypickú prísadu a už nikdy ho nebudete robiť inak
Snívate o aromatickom vývare s hlbokou chuťou? Skúste ho uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
Čo dokážu medové orechy?
Medové orechy sú skutočnou superpotravinou: Ak ich budete jesť pravidelne, môžete očakávať toto
Vedeli ste, že: med a vlašské orechy sú účinné aj samostatne, spoločne však dokážu zázraky?
Jedna chyba môže zničiť celú polievku! Čo môžete urobiť, aby vývar neskysol?
Jedna chyba môže zničiť celú polievku! Čo môžete urobiť, aby vývar neskysol?
Jedna chyba a na vývar môžete zabudnúť. Čo môžete urobiť, aby neskysol?
Vývar je veľmi zdravý, ale niektorí ľudia by ho nemali konzumovať - ktorí a prečo?
Vývar je veľmi zdravý, ale niektorí ľudia by ho nemali konzumovať - ktorí a prečo?
Zahreje vás, zasýti, zlepší vašu imunitu a pomôže v boji proti infekciám. Vývar sa nie nadarmo nazýva...
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Domáci vývar býva často zakalený. Hoci usadeniny na povrchu polievky neovplyvňujú jej chuť ani výživovú...
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar je pravdepodobne naša najobľúbenejšia polievka, ktorá nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Hoci každý...