Pridať recept

Mäsové guľky na smotane

ingrediencie

200 ml
mäsový vývar
200 ml
kyslá smotana
600 g
mleté hovädzie mäso
1 PL
hladká múka
1 ks
citrón
3 strúčiky
cesnaku
2 ks
cibuľa
3 PL
maslo
2 ks
vajce
2 ks
suchá žemľa
mleté čierne korenie
soľ
mletá rasca
muškátový kvet
mletá štipľavá červená paprika
petržlenová vňať
kôpor

postup

1.
Nadrobno pokrájanú a vychladnutú cibuľu, ktorú sme pred tým spenili na polovici masla pridáme k mäsu. Osolíme, okoreníme, primiešame vajcia a v mlieku namočené a vyžmýkané žemle a prelisovaný cesnak. Dôkladne premiešame a sformujeme malé guľky alebo knedličky.
 
2.
V druhej časti masla ich opražíme zo všetkých strán, podlejeme vývarom, prikryjeme a dusíme pomaly približne štvrť hodinku. Následne prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a budeme pomaly dusiť približne 20 minút.
3.
Ochutíme citrónovou šťavou, nakrájanou petržlenovou vňaťou a kôprom. Môžeme servírovať s dusenou zeleninou a s varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vývar je veľmi zdravý, ale niektorí ľudia by ho nemali konzumovať - ktorí a prečo?
Vývar je veľmi zdravý, ale niektorí ľudia by ho nemali konzumovať - ktorí a prečo?
Zahreje vás, zasýti, zlepší vašu imunitu a pomôže v boji proti infekciám. Vývar sa nie nadarmo nazýva...
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Domáci vývar býva často zakalený. Hoci usadeniny na povrchu polievky neovplyvňujú jej chuť ani výživovú...
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar je pravdepodobne naša najobľúbenejšia polievka, ktorá nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Hoci každý...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...