Pridať recept

Ragú z diviaka s polentou

4
porcie
165
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

450 g
diviačie mäso
2 ks
cibuľa
1 ks
celá škorica
250 ml
červené víno
12 lístky
borievka
4 ks
bobkový list
4 strúčiky
cesnaku
1 PL
extra panenský olivový olej
1 ks
mrkva
1 stonka
vňaťový zeler
1 konzerva
paradajka
1 KL
balzamikový ocot
300 ml
hovädzí vývar
10 g
sušené huby
trochu
bylinky

Polenta

300 g
instantná polenta
100 g
ricotta
1 PL
rozmarín

postup

1.
Mäso z diviaka pokrájané na kúsky dáme do misy. Jednu cibuľu pokrájame nadrobno a pridáme do misy spolu s celou škoricou, vínom, borievkami, bobkovým listom, cesnakom a čiernym mletým korením podľa chuti. Prikryjeme, vložíme do chladničky a necháme marinovať cez noc, najlepšie však 2 dni.
 
2.
Mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať na papierovej utierke. Marinádu scedíme a odložíme nabok. Zvyšnú cibuľu pokrájame nadrobno. V ohňovzdornej nádobe rozohrejeme olej, vložíme doň mäso a opečieme ho zo všetkých strán dohneda. Pridáme cibuľu, mrkvu a zeler pokrájaný nadrobno a pražíme ďalšie 3-4 minúty, kým zelenina nezačne mäknúť.
3.
Prilejeme marinádu, pridáme paradajky spolu so šťavou, ocot, vývar, huby a bylinky. Podľa chuti posolíme a pokoreníme. Necháme zovrieť, prikryjeme a dusíme asi 2 hodiny, alebo kým mäso nie je mäkké. Odstavíme udržiavame teplé, kým si pripravíme polentu.
4.
Polentu pripravíme podľa návodu na obale, mala by byť hustá a hladká. Vmiešame do nej ricottu aj rozmarín a na slabom ohni miešame ďalej, kým sa ricotta nerozpustí.
5.
Polentu rozdelíme na 4 nahriate taniere, na ňu navŕšime ragú. prelejeme omáčkou a ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať