Ragú z diviaka s polentou
4
porcie
165
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
450
g
diviačie mäso
2
ks
cibuľa
1
ks
celá škorica
250
ml
červené víno
12
lístky
borievka
4
ks
bobkový list
4
strúčiky
cesnaku
1
PL
extra panenský olivový olej
1
ks
mrkva
1
stonka
vňaťový zeler
1
konzerva
paradajka
1
KL
balzamikový ocot
300
ml
hovädzí vývar
10
g
sušené huby
trochu
bylinky
Polenta
300
g
instantná polenta
100
g
ricotta
1
PL
rozmarín
postup
1.
Mäso z diviaka pokrájané na kúsky dáme do misy. Jednu cibuľu pokrájame nadrobno a pridáme do misy spolu s celou škoricou, vínom, borievkami, bobkovým listom, cesnakom a čiernym mletým korením podľa chuti. Prikryjeme, vložíme do chladničky a necháme marinovať cez noc, najlepšie však 2 dni.
2.
Mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať na papierovej utierke. Marinádu scedíme a odložíme nabok. Zvyšnú cibuľu pokrájame nadrobno. V ohňovzdornej nádobe rozohrejeme olej, vložíme doň mäso a opečieme ho zo všetkých strán dohneda. Pridáme cibuľu, mrkvu a zeler pokrájaný nadrobno a pražíme ďalšie 3-4 minúty, kým zelenina nezačne mäknúť.
3.
Prilejeme marinádu, pridáme paradajky spolu so šťavou, ocot, vývar, huby a bylinky. Podľa chuti posolíme a pokoreníme. Necháme zovrieť, prikryjeme a dusíme asi 2 hodiny, alebo kým mäso nie je mäkké. Odstavíme udržiavame teplé, kým si pripravíme polentu.
4.
Polentu pripravíme podľa návodu na obale, mala by byť hustá a hladká. Vmiešame do nej ricottu aj rozmarín a na slabom ohni miešame ďalej, kým sa ricotta nerozpustí.
5.
Polentu rozdelíme na 4 nahriate taniere, na ňu navŕšime ragú. prelejeme omáčkou a ihneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.