Pridať recept

Hovädzie shabu-shabu

4
porcie
116
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hovädzie stehno
1 ks
biela reďkovka 10cm
200 g
huby šitake
8 ks
mladá cibuľka
200 g
čínska kapusta
200 g
klíčky
300 g
čínske vaječné rezance
1 KL
sezamový olej
1,2 litre
zeleninový vývar
2 PL
rybycia omáčka

Čili omáčka na namáčanie

8 PL
shoyu
2 PL
čili omáčka
2 ks
mladá cibuľka

postup

1.
Hovädzie mäso zabalíme do mikroténovej fólie a naplocho uložíme na 50 minút do mrazničky.
 
2.
Medzitým ošúpeme bielu reďkovku a pokrájame ju priečne na tenké plátky, ktoré potom nakrájame na 2,5 cm trojuholníky alebo kosoštvorce. Spolu s hubami, čínskou kapustou, mladou cibuľkou a výhonkami všetko dáme od malých misiek. Prikryjeme mikroténovou fóliou a a ž do podávania skladujeme v chladničke.
3.
Rezance povaríme v kastróle s vriacou vodou 3 minút alebo podľa návodu na obale. Hotové rezance scedíme, zmiešame so sezamovým olejom a pridáme do tanierov.
4.
Hovädzie mäso vyberieme z mrazničky a priečne cez vlákno pokrájame na priesvitné plátky. Naaranžujeme ho na taniere vedľa zeleniny. Až do podávania skladujeme v chladničke. Zmiešame prísady na čili omáčku a rozdelíme ju do 4 malých misiek. Odložíme nabok.
5.
Tesne pred podávaním necháme vývar takmer zovrieť, vmiešame rybaciu omáčku a prelejeme ho do nádoby na fondue. Nádobu umiestnime nad horák doprostred stola a vývar necháme mierne zovrieť. Každý z hostí si potom dá na 30-60 sekúnd do vývaru variť niekoľko kúskov húb, reďkovky, cibuľky, klíčkov a mäsa, potom pridá trochu čínskej kapusty a nechá variť ešte 30 sekúnd. Z vývaru si hotovú zmes vyberieme dierkovanou lyžicou. Jedlo sa konzumuje paličkami a jednotlivé sústa sa namáčajú do omáčky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať