Pridať recept

Sviečkové rezy Rossini

ingrediencie

150 g
husacia pečeň
100 ml
červené víno
50 ml
brandy
1 PL
maslo
8 ks
sviečkovica
3 PL
olivový olej
6 ks
šampiňóny
30 g
hľuzovka
1 KL
škrobová múčka
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Hranou ruky mierne vytvarujeme mäso, potom ho upravíme späť do pôvodného tvaru, okoreníme a osolíme. Na väčšej časti oleja mäso prudko opečieme z oboch strán a potom odložíme na teplé miesto. Rezy by mali zostať vo vnútri ružové a šťavnaté.
 
2.
Kúsky pečene opražíme na masle, potom ich osolíme a okoreníme. Na zvyšku oleja orestujeme plátky šampiňónov s postrúhanými hľuzovkami a pridáme k opečenej pečeni. Následne pokvapkáme brandy, podlejeme červeným vínom a zahustíme škrobovou múčkou, ktorú sme rozmiešali v troške vody. Omáčku budeme variť približne dve minúty.
3.
Na predhriatu misu dáme rezy, obložíme sezónou zeleninou a ozdobíme plátkami pečene a prelejeme šťavou so šampiňónmi. Servírujeme s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať