Sviečkové rezy Rossini
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
husacia pečeň
100
ml
červené víno
50
ml
brandy
1
PL
maslo
8
ks
sviečkovica
3
PL
olivový olej
6
ks
šampiňóny
30
g
hľuzovka
1
KL
škrobová múčka
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Hranou ruky mierne vytvarujeme mäso, potom ho upravíme späť do pôvodného tvaru, okoreníme a osolíme. Na väčšej časti oleja mäso prudko opečieme z oboch strán a potom odložíme na teplé miesto. Rezy by mali zostať vo vnútri ružové a šťavnaté.
2.
Kúsky pečene opražíme na masle, potom ich osolíme a okoreníme. Na zvyšku oleja orestujeme plátky šampiňónov s postrúhanými hľuzovkami a pridáme k opečenej pečeni. Následne pokvapkáme brandy, podlejeme červeným vínom a zahustíme škrobovou múčkou, ktorú sme rozmiešali v troške vody. Omáčku budeme variť približne dve minúty.
3.
Na predhriatu misu dáme rezy, obložíme sezónou zeleninou a ozdobíme plátkami pečene a prelejeme šťavou so šampiňónmi. Servírujeme s ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.