Pridať recept

Viedenský rezeň

ingrediencie

2 ks
vajce
1 ks
citrón
800 g
teľacie stehno
hladká múka
strúhanka
soľ
olej na vyprážanie

postup

1.
Klasický viedenský rezeň pripravíme z plátka teľacieho mäsa, ktorý by mal mať hrúbku približne 5 mm a odkrojíme ho z teľacieho stehna cez vlákna. Mäso jemne naklepeme, najlepšie cez fóliu, potom sformujeme do pôvodného tvaru a osolíme.
 
2.
Takto pripravené teľacie rezne obalíme v hladkej múke, vyšľahaných vajíčkach a v preosiatej strúhanke. Rezne dáme do vyššej vrstvy oleja a vyprážame z oboch strán dozlata.
3.
Potom ich vyberieme z oleja, necháme odkvapkať a zbavíme ich prebytočného oleja na papierových obrúskoch. Servírujeme s plátkom citróna a ako prílohu sa najčastejšie volia varené zemiaky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
z47zBA1
18.8.2013 17:42 | |
+11 -5
hádam 5 mm...taký 5cm rezeň..no to by som rada videla :-)
Olga52
24.8.2020 23:41 | |
+4 -1
veď tam je 5 mm
Podobné články
Rezne
Rezne sú naše najobľúbenejšie jedlo: Ako ich máte najradšej?
Rezne by sme pokojne mohli označiť titulom nášho národného jedla. Stačí sa prejsť v nedeľu po poschodiach...
Ako udržať citróny šťavnaté a svieže až 6 týždňov?
Jednoduchý trik ako predĺžiť životnosť obľúbeného citrusového ovocia a užívať si jeho sviežu chuť až niekoľko týždňov.
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Najhoršia chyba pri vyprážaní! Toto môže zničiť celé jedlo, robí ju však mnoho ľudí
Najhoršia chyba pri vyprážaní! Toto môže zničiť celé jedlo, robí to však stále mnoho ľudí
Smaženie nepatrí medzi najzdravšie spôsoby tepelnej úpravy, ale zdá sa, že je najjednoduchšie. Ide o konečný...
Holandský rezeň
Mleté mäso, vajce, syr a chutnejšie rezne ste nejedli! Zabudnite na klasické rezne a pripravte si HOLANDSKÉ, sú rýchle, šťavnaté a vôbec nie mastné
Jednoduché, mäkké a úžasne šťavnaté! Vymeňte obľúbenú klasiku a nebudete ľutovať, rozplývajú sa na jazyku.
TOP
Záhada okolo pôvodu slávneho viedenského rezňa: Rakúsku gastronomickú ikonu zrejme vymysleli starobylí Rimania
Záhada okolo pôvodu slávneho viedenského rezňa: Rakúsku gastronomickú ikonu zrejme vymysleli starobylí Rimania
Jeho vôňa mnohým pripomína klasický nedeľný obed a bez neho sa nezaobíde azda žiadna významná rodinná...