Kurča alkoholik
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
200
g
šampiňóny
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
4
ks
bobkový list
mleté čierne korenie
2
PL
brandy
2
PL
polohrubá múka
1
PL
maslo
postup
1.
Kura rozsekneme na štyri časti a opečieme v hlbokej panvici na rozohriatom masle do zlatista. Postupne pridávama na hrubé kolieska nakrájanú cibuľu, pokrájaný cesnak, pokrájané šampiňóny, bobkový list. Nakoniec okoreníme, osolíme, trochu podlejeme vodou a dusíme.
2.
Akonáhle je mäso mäkké, vyberieme ho z panvice a oberieme. Vyberieme cibuľu a vyhodíme ju. Múku rozmiešame s trochou vody, nalejeme do omáčky a povaríme. Do omáčky vrátime obrané kuracie kúsky, pridáme brandy a prihrievame, ale už nevaríme!
3.
Neodporúča sa dávať iný alkohol namiesto brandy, jedlo by tak stratilo svoju znamenitosť, výbornú chuť a vábivú vôňu po brandy. Podľa legiend sa traduje, že práve toto jedlo prvý raz pripravil Napoleonovi jeho kuchár, počas jeho bitevných výprav.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.