Pridať recept

Zapekané slimáky plnené špenátom

3
porcie
320
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 ks
slimáky
150 g
koreňová zelenina
trochu
soľ
trochu
korenie
100 g
mrazený špenát

postup

Slimáky v ulitách a koreňovú zeleninu zalejeme vriacou vodou, pridáme celé čierne korenie a soľ a dve hodiny varíme. Medzi tým si dáme variť aj špenát osolíme a okoreníme. Keď máme špenát hotový odstavíme ho. Vyberieme slimáky z ulity, odstrihneme nohu a vnútornosti zahodíme. Nohu dáme naspäť do ulity, ulitu,,zapečatíme" maslom a špenátom a 15 minút zapekáme. Podávame teplé s chlebom alebo pečivom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
Chutné špenátové, mrkvové a cviklové rizoto. To naj z čerstvých a farbami hýriacich surovín.
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...