Korenistá krupicová polievka
10
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
neslaný zeleninový vývar
1
PL
maslo
60
g
celozrnná krupica
trochu
muškátový oriešok
2
ks
vajce
1
PL
posekaná pažítka
postup
1.
Vývar zohrejeme. V hrnčeku rozpustíme maslo, pomaly doň sypeme krupicu a metličkou na sneh dobre rozmiešame. Po 5 minútach pridáme horúci vývar a za stáleho miešania necháme 5 minút vrieť.
2.
Plyn alebo elektrinu vypneme, hrniec prikryjeme a krupicu necháme napučať, pričom ju niekoľkokrát premiešame. Osolíme a ochutíme muškátovým orieškom.
3.
Vajcia rozklepeme do šálky, dobre rozhabarkujeme a za stáleho miešania metličkou na sneh pomaly vlievame do horúcej polievky tak, aby sa z nich vytvorili chutné vločky. Nakoniec pridáme posekanú pažítku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.