Pridať recept

Listový šalát s morčacím mäsom, plesňovým syrom a kávovým dressingom

Listový šalát s morčacím mäsom, plesňovým syrom a kávovým dressingom
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

400 g
šalát
2 ks
Niva
100 g
zelené olivy
250 g
morčacie prsia
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
olivový olej
30 ml
káva
10 PL
balzamikový ocot
2 PL
trstinový cukor
škorica

postup

Morčacie mäso omyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. V mise zmiešame mäso s trochou oleja, pridáme soľ, korenie a červenú papriku a necháme päť minút odstáť. Potom mäso opečieme na panvici s trochou oleje dozlata.Do malého hrnce vlejeme pripravenú kávu, pridáme cukor, ocot a 1 lyžičku oleja a privedieme do varu. Potom oheň zmiernime, pridáme štipku škorice a soli a vsypeme na kolieska nakrájané olivy. Na miernom ohni varíme asi tri minúty, odstavíme a ešte pridáme 1 lyžičku oleja. Na štyri taniere rozdelíme šalát, položíme naň kúsky morčacieho masa a na trojuholníčky nakrájaný syr. Navrch rozdelíme pripravený dressing i s olivami a podávame najlepšie s opečenou bagetou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať