Orechová torta s ovocím
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
práškový cukor
250
g
orechy
2
PL
kakao
8
ks
vajce
1
dl
rum
šľahačka
kivi
broskyňa
postup
1.
Všetky prísady rozdelíme na polovicu, spracujeme a pečieme na dvakrát. Z 125 g cukru vymiešame so 4 žĺtkami na hustý krém. K tomu pridáme lyžicu kakaa, znovu zmiešame, pridáme 125 g pomletých orechov a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh.
2.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (je dobré použiť alobal a dobre ho vymastiť, aby sa torta neprilepila). Tortu pečieme asi 30 - 40 minúť, ak chcem zistiť, či je torta upečená, pichneme do nej špáradlo.
3.
Plnka: 100 - 120 g pomletých orechov vymiešame s maslom (koľko znesú orechy), pridáme 100 g cukru, opäť dobre, zrežeme nožom vrch torty, pomrvíme a zmiešame do plnky. Tortu polejeme rumom, natrieme plnku. Tortu celú postriekame šľahačkou a ozdobíme kivi a broskyňami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.