Dolky plnené mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
krupicová múka
100
g
zemiaky
20
g
tuk
40
g
droždie
200
g
údené mäso
80
g
olej
1
ks
vajce
trochu
mlieko
trochu
soľ
postup
1.
Do múky pridáme uvarené, olúpané a prelisované zemiaky, soľ, rozpustený tuk, vajce, droždie, mlieko a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté rozvaľkáme, na polovici nakrojíme štvorce a na každý dáme zomleté uvarené mäso.
2.
Prikryjeme druhým cestom, okolo plniek cesto zľahka popritláčame a formičkou vykrajujeme dolky, ktoré necháme na pomúčenom lopári vykysnúť. Potom ich vyprážame v horúcej masti. Podávame so zeleninovým prívarkom.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.