Pridať recept

Rizoto s hľuzovkami

4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
strednozrnná ryža
1 ks
cibuľa
40 g
maslo
1/2 pohár
suché biele víno
1 liter
zeleninový vývar
4 PL
smotana
60 g
strúhaný parmezán
20 g
hľuzovka
trochu
olej evo

postup

1.
Na oleji s polovicou masla necháme zosklovatieť najemno nasekanú cibuľu. Pridáme strednozrnnú ryžu (semifino vialone nano) a krátko pražíme na vyššom ohni. Dolejeme víno a necháme odpariť, potom zalejeme niekoľkými naberačkami zeleninového vývaru, necháme vsiaknuť a znovu pridáme.
 
2.
Ryžu dusíme za stáleho miešania. Asi po 18-20 minútach, keď je ryža al dente, ale zároveň all´onda- teda pri miešaní sa prevaľuje, ju stiahneme z ohňa. Pridáme zvyšok masla, podľa chuti smotanu a syr. Dobre premiešame. Necháme chvíľu odležať.
3.
Rizoto naservírujeme na taniere. Hľuzovky dobre očistíme kefkou a nastrúhame ich na strúhadle na hľuzovky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Pasta al Tartufo / Hľuzovkové cestoviny
Hľuzovka
Hľuzovky patria medzi špeciality, ktoré sa používajú v kuchyni. Nie každý človek má tú česť, aby ich...