Pridať recept

Restované teľacie mäso

ingrediencie

600 g
teľacie pliecko alebo stehno
1 PL
olivový olej
50 g
maslo
40 g
šunka
1 ks
cibuľa
2 dl
biele toskánske víno
soľ
mleté čierne korenie
200 g
nové zemiaky
1 PL
nasekaná petržlenová vňať
trochu
citrónová kôra
2 strúčiky
cesnaku

postup

1.
Mäso nakrájame na kúsky a orestujeme na zmesi oleja a masla spolu s nadrobno nasekanou šunkou a cibuľou. Podlejeme bielym vínom, osolíme, okoreníme a veľmi pomaly dusíme. Niekoľko minút pred dokončením pridáme olúpané, na štvrťky nakrájané nové zemiaky a dusíme ešte 15 minút.
 
2.
Hotové jedlo dáme na teplú misu, posypeme zmesou strúhanej citrónovej kôry, nadrobno nakrájaného cesnaku a petržlenovej vňate. TIP: Mäso bude lahodnejšie, ak ho už nakrájané deň predtým naložíte do olivového oleja.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať