Jahňacie mleté po balkánsky
nízka
náročnosť
ingrediencie
3/4
kg
mletá jahňacina pliecko
1
ČL
mleté čierne korenie
1
ČL
soľ
3
ČL
čurbica
1
ks
cibuľa
6
ks
vajce
6
ks
paprika
olej
korenie gyros
postup
1.
Jedlo pripravujeme vo varných miskách. Jahňacie mäso pomelieme. Na platni opečieme papriky. Misky vytrieme olejom, vložíme do nich najemno nakrájanú cibuľu. Mäso premiešame so soľou, mletým čiernym korením, čurbicou. Rozdelíme ho do misiek, pridáme opečené a ošúpané papriky.
2.
Nakoniec urobíme v strede mäsa malú jamku na vajíčko. Misky zakryjeme vrchnáčikmi alebo alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút (po 10 minútach teplotu zmiernime).
3.
Pred dopečením do každej jamky vyklopíme 1 celé surové vajce a posypeme ho gyrosom. Pečieme ešte asi 5 minút. Vhodná príloha: zemiaky alebo chlieb.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.