Pridať recept

Rybacie guľky v paradajkovej omáčke

ingrediencie

1 kg
ryba kapor, filé z tresky
1 ks
vajce
6 strúčikov
cesnaku
6 ks
paradajka
2 ks
paprika
1 PL
múka
1 PL
hrubá soľ
petržlenová vňať
2 PL
olej
soľ
mleté čierne korenie
mletá sladká paprika
oregano
majorán
bazalka
tymian
šafrán

postup

1.
Rybu dôkladne očistíme, umyjeme a vykostíme. Kúsky mäsa položíme na mriežku alebo na sito a posypeme hrubozrnou soľou. Necháme odstáť 15 minúť, potom mäso zomelieme. Zomletú rybu vložíme do misy, pridáme posekaný cesnak, petržlenovú vňať, koreniny, celé vajce, lyžičku oleja a dôkladne vymiešame. Potom vytvarujeme guľky vo veľkosti orecha. Ak je hmota priveľmi riedka, prisypeme trochu múky.
 
2.
Do hrnca dáme lyžicu oleja a pokrájané paradajky, ktoré sme predtým sparili a ošúpali. Osolíme a na slabom ohni dusíme. Šafrán dáme do pohára s horúcou vodou. Papriku očistíme, umyjeme a pokrájame na tenké pásiky. Keď sa paradajky začnú variť, pridáme papriku a prikryjeme. Varíme na miernom ohni asi 10 minút, potom prilejeme vodu so šafránom a necháme zovrieť.
3.
Guľky vložíme do omáčky, znova necháme zovrieť, potom plameň zmiernime na minimum a varíme ešte asi 15 minút.
4.
Guľky vyberieme, omáčku prepasírujeme a znova ju na ne nalejeme. Vhodná príloha: dusená ryža.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sviečková na smotane
Sviečková na smotane, Vidiecke kura aj ostro-kyslá hubová. Toto sú najlepšie recepty na omáčky
Vyberáme pre vás najobľúbenejšie omáčky, ktoré sa v našej kuchyni objavujú najčastejšie a sú najobľúbenejšie.
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...
Výborná domáca omáčka z čerstvých paradajok
Výborná, domáca omáčka z čerstvých paradajok: Nielen na cestoviny
Čerstvé paradajky zo záhrady sú fantastické. Vynikajúce sú aj šťavy a varené omáčky z nich. Avšak,...
Cestoviny s omáčkou z čerstvých paradajok
Super rýchle cestoviny v omáčke z čerstvých paradajok: Jednoducho a delikátne ako z talianskej kuchyne
Poslednú várku čerstvých paradajok zo záhradky, môžete použiť na takúto rýchlu a lacnú dobrotu, za ktorú...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.