Kuracie prsia na prírodno
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kuracie prsia
2
ks
baklažán
1
ks
pór
6
ks
šampiňóny
1
ks
mrkva
1/2
ks
biela kapusta
1/2
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
trochu
škrobová múčka
trochu
morská soľ
trochu
kari korenie
trochu
mletý muškátový oriešok
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olivový olej
50
g
maslo
1
kg
zemiaky
podľa chuti
petržlenová vňať
2
ks
vajce
200
g
tvrdý syr
5
PL
sójová omáčka
1
ks
ľadový šalát
2
ks
citrón
1
PL
med
postup
1.
Zemiaky uvaríme v osolenej vode s trochou cesnaku, scedíme a pridáme kúsok masla a nakrájanú petržlenovú vňať. Očistíme baklažány a nakrájame ich na malé kocky.
2.
Mrkvu pokrájame na úzke plátky, dlhé 2 až 3 cm, pór podobne ako kapustu, šampiňóny na plátky. Cibuľu prekrojíme napoly a nakrájame ju pozdĺžne. Potom všetko premiešame vo väčšej nádobe, posypeme škrobovou múčkou, trochou kari korenia a muškátovým orieškom.
3.
Na ohni rozpálime olivový olej a zeleninu prudko opečieme tak, aby bola chrumkavá. Rozohrejeme rúru na 200° C, Do pekáča rovnomerne naukladáme zeleninu, posolíme ju morskou soľou, pridáme pretlačený cesnak, pokvapkáme sójovou omáčkou a zalejeme rozmiešanými vajcami s nastrúhaným syrom. Dáme zapiecť asi na 15 minút.
4.
Kuracie prsia nakrájame na 1 cm hrubé plátky, jemne ich potrieme cesnakom, okoreníme, osolíme a z každej strany prudko opečieme na panvici bez oleja. Podávame so zapečeným baklažánom a zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.