Pridať recept

Kuracie prsia na prírodno

ingrediencie

4 ks
kuracie prsia
2 ks
baklažán
1 ks
pór
6 ks
šampiňóny
1 ks
mrkva
1/2 ks
biela kapusta
1/2 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
trochu
škrobová múčka
trochu
morská soľ
trochu
kari korenie
trochu
mletý muškátový oriešok
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olivový olej
50 g
maslo
1 kg
zemiaky
podľa chuti
petržlenová vňať
2 ks
vajce
200 g
tvrdý syr
5 PL
sójová omáčka
1 ks
ľadový šalát
2 ks
citrón
1 PL
med

postup

1.
Zemiaky uvaríme v osolenej vode s trochou cesnaku, scedíme a pridáme kúsok masla a nakrájanú petržlenovú vňať. Očistíme baklažány a nakrájame ich na malé kocky.
 
2.
Mrkvu pokrájame na úzke plátky, dlhé 2 až 3 cm, pór podobne ako kapustu, šampiňóny na plátky. Cibuľu prekrojíme napoly a nakrájame ju pozdĺžne. Potom všetko premiešame vo väčšej nádobe, posypeme škrobovou múčkou, trochou kari korenia a muškátovým orieškom.
3.
Na ohni rozpálime olivový olej a zeleninu prudko opečieme tak, aby bola chrumkavá. Rozohrejeme rúru na 200° C, Do pekáča rovnomerne naukladáme zeleninu, posolíme ju morskou soľou, pridáme pretlačený cesnak, pokvapkáme sójovou omáčkou a zalejeme rozmiešanými vajcami s nastrúhaným syrom. Dáme zapiecť asi na 15 minút.
4.
Kuracie prsia nakrájame na 1 cm hrubé plátky, jemne ich potrieme cesnakom, okoreníme, osolíme a z každej strany prudko opečieme na panvici bez oleja. Podávame so zapečeným baklažánom a zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zapekané kuracie prsia s mozzarellou a paradajkami
Tradičná pochúťka: Zapekané kuracie prsia s mozzarellou a paradajkami
Chutné kuracie prsia zapekané s mozzarellou a paradajkami.
kuracia roláda
7x dokonalé kuracie závitky na nedeľný obed
Kuracie mäsko s rafinovanými plnkami. Je čas na nedeľný obed!
Kuracie rolky plnené brokolicou a syrom v chrumkavom trojobale
Delikátne plnené kuracie prsia: 15 najobľúbenejších receptov
Podľa vašich kliknutí sme vybrali recepty na plnené kuracie prsia, ktoré máte najradšej.
Frozen chicken wings
Je možné uvariť kuracie mäso bez rozmrazenia? Je to bezpečné? Toto by ste mali vedieť!
Zabudli ste rozmraziť kuracie mäso? Je možné ho uvariť bez rozmrazenia?