Pridať recept

Vyprážané rizolety

ingrediencie

1 ks
vajce
2 dl
mlieko
100 g
krupicová múka
1 štipka
soľ
40 g
olej na vyprážanie
80 g
hladká múka
80 g
strúhanka

Plnka

200 g
hovädzie mäso
20 g
maslo
40 g
krupicová múka
1 dl
mlieko
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie

postup

1.
Do preosiatej múky pridáme vajce, soľ, mlieko a toľko vody, aby vzniklo tekuté cesto, ktoré nahladko vymiešame a necháme štvrť hodiny stáť.
 
2.
Na rozpálenú, pomastenú palacinkovú formu dávame asi 2 lyžice cesta, ktoré rýchlo rozlejeme po celej panvici a upečieme palacinky. Upečené palacinky uložíme na lopár, a to polovicami na seba, takže tvoria súvislý pás, ktorý natrieme mäsovou plnkou, stočíme a pokrájame na rovnaké kúsky. Obalíme ich v múke, v rozšľahanom vajci, v strúhanke a vyprážame.
3.
Plnka:V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku, spolu prehrejeme, zalejeme mliekom a povaríme na hustú kašu. Potom pridáme uvarené, zomleté mäso, soľ a korenie. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať