Vyprážané rizolety
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
vajce
2
dl
mlieko
100
g
krupicová múka
1
štipka
soľ
40
g
olej na vyprážanie
80
g
hladká múka
80
g
strúhanka
Plnka
200
g
hovädzie mäso
20
g
maslo
40
g
krupicová múka
1
dl
mlieko
1
štipka
soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
postup
1.
Do preosiatej múky pridáme vajce, soľ, mlieko a toľko vody, aby vzniklo tekuté cesto, ktoré nahladko vymiešame a necháme štvrť hodiny stáť.
2.
Na rozpálenú, pomastenú palacinkovú formu dávame asi 2 lyžice cesta, ktoré rýchlo rozlejeme po celej panvici a upečieme palacinky. Upečené palacinky uložíme na lopár, a to polovicami na seba, takže tvoria súvislý pás, ktorý natrieme mäsovou plnkou, stočíme a pokrájame na rovnaké kúsky. Obalíme ich v múke, v rozšľahanom vajci, v strúhanke a vyprážame.
3.
Plnka:V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku, spolu prehrejeme, zalejeme mliekom a povaríme na hustú kašu. Potom pridáme uvarené, zomleté mäso, soľ a korenie. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.