Pridať recept

Zamatová roláda

ingrediencie

6 ks
vaječný bielok
4 PL
práškový cukor
30 g
kakao
6 ks
vaječný žĺtok
trochu
tuk na vymastenie
smotana na šľahanie

postup

1.
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Do neho vmiešame práškový cukor, potom pridáme po jednom žĺtku a nakoniec primiešame kakao. Papier na pečenie vymažeme tukom, naň rozložíme cesto a zvoľna upečieme. Po upečení hneď cesto zvinieme aj s papierom a necháme tak vychladnúť.
 
2.
Po vychladnutí rozvinieme a naplníme vyšľahanou šľahačkou. Zvinieme znova do rolády a necháme vychladiť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Banánová roláda s maslovým krémom
Takto bude vždy krásne nadýchaná, netrhá sa a nikdy nepopraská! Tipy na dokonalú roládu priamo od pani cukrárky + recepty
Patríte medzi milovníkov sladkých rolád? Máme pre vás niekoľko overených trikov, ako ju pripraviť a kopec...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Zamatová roláda: Najchutnejší dezert, ktorému sa nevyrovná žiaden z cukrárne! VIDEORECEPT
Zamatová roláda: Zvládne ju aj začiatočník a tromfne aj tie z cukrárne! VIDEORECEPT
Báječná roláda, ktorá v sebe ukrýva ľahký maslový krém dvoch príchutí.