Pridať recept

Šalát zo sleďov

ingrediencie

150 g
kyslá ryba
100 g
údený sleď
350 g
uvarené zemiaky v šupke
2 ks
jablko
1 ks
cibuľa
150 g
ochutená majonéza
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
2 PL
olej
2 PL
ocot
trochu
pažitka

postup

Kyslé ryby a údené slede nakrájame na kúsky. Zemiaky nakrájame na plátky, cibuľu na kolieska a jablko na osminky zbavíme jadrovníka. Do misy dáme kyslé ryby, zemiaky, cibuľu, jablko, pažítku a zľahka premiešame. Ochutenú majonézu, soľ, korenie, olej a ocot vymiešame. Niekoľko hodín necháme oboje schladiť v chladničke a ochutíme si na tanieri majonézou podľa chuti.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Russian traditional salad in glass bowl decorated with Cherry tomatoes and fresh green parsley.
Toto sú účinky konzumácie zemiakového šalátu. Takto reaguje telo!
Ťažko si predstaviť veľkonočný stôl bez zemiakového šalátu. Hoci sa najčastejšie konzumuje na Veľkú Noc,...
Aj vy šúpete zemiaky do veľkonočného šalátu? Už to robiť nikdy nebudete, musím sa s vami podeliť
Aj vy šúpete zemiaky do veľkonočného šalátu? Nerobte to, radí skúsená kuchárka! Tento geniálny TRIK takmer nikto nepoužíva a to je škoda
Šúpanie zemiakov budete odteraz považovať za úplne zbytočné! Ak dnes pripravujete sviatočný zemiakový...
Ako dlho sa môže veľkonočný zemiakový šalát skladovať?
Ako dlho sa môže veľkonočný zemiakový šalát skladovať?
Zemiakový šalát je veľkonočná klasika, ktorá nebude chýbať na sviatočnom stole. Naopak, môžete očakávať,...
Kontroverzné použitie zemiakového šalátu rozdelilo ľudí na dva tábory - toto by nikto nečakal
Kontroverzné použitie zemiakového šalátu rozdelilo ľudí na dva tábory - toto by nikto nečakal
Pre mnohých je zemiakový šalát kráľovnou veľkonočného stola. Často ho na sviatky pripravujeme veľa a veľa...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...