Pridať recept

Rybacia polievka s vínom

ingrediencie

1 ks
hlava z kapra
200 g
rybacie mäso
1 ks
mrkva
100 g
zeler
1 ks
petržlen
1 ks
cibuľa
2 ks
celé nové korenie
2 ks
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
1 ks
bujón
štipiek
soľ
250 ml
biele víno
trochu
petržlenová vňať

postup

Očistenú kapriu hlavu zbavíme žiabier, umyjeme spolu s mäsom vložíme do 1,5 l studenej vody. Pridáme víno, očistenú zeleninu, korenie a varíme, kým mäso nezmäkne. Uvarenú polievku precedíme, mäso oberieme z kostí a dáme späť do polievky. V 100 ml vody rozvaríme kocku bujónu a vlejeme do polievky. Dochutíme soľou, posypeme posekanou vňaťou a povaríme. Môžeme podávať aj s opečeným chlebom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať