Rybacia polievka s vínom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hlava z kapra
200
g
rybacie mäso
1
ks
mrkva
100
g
zeler
1
ks
petržlen
1
ks
cibuľa
2
ks
celé nové korenie
2
ks
celé čierne korenie
1
ks
bobkový list
1
ks
bujón
štipiek
soľ
250
ml
biele víno
trochu
petržlenová vňať
postup
Očistenú kapriu hlavu zbavíme žiabier, umyjeme spolu s mäsom vložíme do 1,5 l studenej vody. Pridáme víno, očistenú zeleninu, korenie a varíme, kým mäso nezmäkne. Uvarenú polievku precedíme, mäso oberieme z kostí a dáme späť do polievky. V 100 ml vody rozvaríme kocku bujónu a vlejeme do polievky. Dochutíme soľou, posypeme posekanou vňaťou a povaríme. Môžeme podávať aj s opečeným chlebom.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.