Pridať recept

Rizoto s hráškom a mäsom

ingrediencie

30 g
cibuľa
50 g
tuk
250 g
bravčové pliecko
250 g
zelený hrášok
50 g
kukurica
50 g
mrkva
250 g
ryža
50 g
tvrdý syr
podľa chuti
soľ

postup

1.
Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na tuku. Pridáme na malé kúsky pokrájané mäso a za občasného podlievania horúcou vodou udusíme do polomäkka. Pridáme opláchnutý hrášok, mrkvu a kukuricu a dusíme asi 10 minút. Potom pridáme umytú a odkvapkanú ryžu.
 
2.
Osolíme, dobre pomiešame a zalejeme vodou tak, aby siahala asi 2 cm nad ryžu. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme. Po 15 minútach vyskúšame, či sú už ryža a mäso mäkké, a k treba, ešte trocha podlejeme. Podávame posypané postrúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémové mrkvové rizoto s parmezánom
Stačí 5 surovín: Bleskové rizoto, ktoré zvládne aj úplný začiatočník
Dokonalé krémové rizoto máte hotové do pár minút. Na jeho prípravu vám stačí iba 5 surovín, ktoré máte zaručene doma.
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...