Kurča v karí omáčke
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
60
g
maslo
2
PL
hladká múka
100
ml
sladká smotana
trochu
kari korenie
štipiek
soľ
200
ml
zeleninový vývar
trochu
petržlenová vňať
podľa chuti
citrónová šťava
postup
Kurča umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie, osolíme, poprášime kari korením a z oboch strán opražíme na časti masla. Podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a dusíme domäkka. Počas dusenia obraciame. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme svetlou zápražkou pripravenou zo zvyšného masla, múky a kari korenia. Niekoľko minút varíme a zjemníme smotanou. Pridáme mäso, posekanú petržlenovú vňať, dochutíme citrónovou šťavou a chvíľu povaríme. Podávame s ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.