Fazuľka na smotane
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zelená fazuľka
200
ml
smotana
2
strúčiky
cesnaku
1
PL
maslo
1
PL
hladká múka
1
ks
cibuľa
soľ
sladká mletá paprika
ocot
petržlenová vňať
postup
1.
Pokrájame fazuľku a varíme ju v posolenej vode odkrytú približne štvrť hodinu domäkka. Precedíme ju a vývar dáme nabok.
2.
Nakrájanú cibuľu speníme na rozohriatom masle, prisypeme múku a pripravíme svetlú zápražku. Primiešame mletú papriku a za stáleho miešania prelejeme vývarom z fazuľky, čo je asi 200 ml. Varíme pomaly 20 minút, až kým omáčka nezhustne.
3.
Fazuľku dáme do omáčky, ochutíme cesnakom pretlačeným so soľou, okyslíme octom, prilejeme smotanu a prehrejeme. Nakoniec dochutíme fazuľku trochou petržlenovej vňate.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.