Hrášok na holandský spôsob
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hrášok
50
ml
biele víno
3
ks
vaječný žĺtok
1
ks
citrón
3
PL
maslo
soľ
bylinky
mleté biele korenie
postup
1.
Hrášok a bylinky (kôpor, trebuľka, petržlenová vňať, estragón) vložíme do vriacej posolenej vody a neprikryté varíme na miernom ohni 10 minút. Precedíme hrášok, necháme ho odkvapkať a odložíme na teplé miesto.
2.
Žĺtky chvíľku šľaháme metličkou v hrnci, potom ho dáme do horúceho vodného kúpeľa, žĺtky posolíme, pokoreníme a za stáleho šľahania prikvapkávame roztopené maslo. Omáčku ochutíme citrónovou šťavou a vínom. Do misy dáme hrášok, prelejeme omáčkou a servírujeme napríklad k rybám.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.