Pridať recept

Francúzska zeleninová polievka

ingrediencie

200 g
nové zemiaky
100 g
hrášok
400 ml
kurací vývar
125 ml
smotana
25 g
maslo
2 strúčiky
cesnaku
2 ks
šalotka
1 kg
konzervované paradajky
1 KL
sušená bazalka
6 ks
reďkovka
4 ks
mrkva
8 lístky
bazalka
12 ks
špargľa
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Vodu dáme zovrieť. Vo väčšom hrnci zohrejeme maslo. Cesnak a šalotky ošúpeme a pokrájame, dáme ich na zohriaté maslo a pražíme za ustavičného miešania 3 minúty.
 
2.
Následne pridáme paradajky aj so šťavou, prilejeme vývar, ochutíme sušenou bazalkou a osolíme, okoreníme. Prikryjeme hrniec a zmes varíme štvrť hodinku.
3.
Zemiaky ošúpeme a pokrájame ich. Dáme ich do ďalšieho hrnca a zalejeme ich vriacou vodou. Opäť necháme zovrieť, zmiernime plameň a varíme pomaly.
4.
Očistíme mrkvy, oškrabeme a pokrájame na 2,5 cm kúsky. Keď sa zemiaky varia 5 minút, pridáme k ním mrkvu.
5.
Očistíme reďkovky a umyjeme, pokrájame na kocky a pridáme k mrkve a zemiakom. Opláchneme špargľu (len hlavičky) a očistíme, umyjeme a prekrojíme. Strúčiky hrášku pridáme k reďkovkám.
6.
Celkovo varíme zeleninu 10 až 12 minút alebo až kým celkom nezmäkne.
7.
Necháme odkvapkať zeleninu a pridáme ju do vývaru aj s paradajkami. Primiešame smotanu. Opláchneme lístky bazalky, potrháme na kúsky a vhodíme do polievky. Osolíme a okoreníme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tajomstvo dokonale hustej polievky, a nie je to múka! Je to doplnkový zdroj bielkovín a polievka chutí vynikajúco,
Tajomstvo dokonale hustej polievky: Je to doplnkový zdroj bielkovín a polievka chutí vynikajúco, o tomto ste určite ešte nepočuli
Jeseň a zima sú obdobím, keď oceňujeme najmä hrejivé a husté polievky. Sú plné zeleniny a korenia, nielenže...
Žiadne hladovanie, až päť kilogramov týždenne! Príjemné chudnutie s polievkovou diétou
Žiadne hladovanie, až päť kilogramov týždenne! Príjemné chudnutie s polievkovou diétou
Polievky vás zahrejú, sú chutné - a pomôžu vám schudnúť. Sú nízkokalorické, neobsahujú takmer žiadne...
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Sezóna špargle sa práve začala a s ňou aj otázka: Je táto zelenina pre nás zdravá? Hoci by po nich nemal...
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...