Pridať recept

Skvelá piškótová torta

ingrediencie

5 ks
vajce
300 g
práškový cukor
10 PL
voda
300 g
polohrubá múka
1/2 ks
prášok do pečiva

postup

Vyšľaháme žĺtky s cukrom, polejeme 5 lyžicami vody a šľaháme. Dodáme ďalších 5 lyžíc a došlaháme do peny. Formu medzitým natrieme tukom (najlepšie sadlom) a vysypeme múku. Vyšľaháme sneh z bielkov. Do múky rozmiešame prášok do pečiva. Do žĺtkovej peny zľahka vmiešame múku a sneh a cesto nalejeme do formy. Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 20 minút, potom zmenšíme teplotu a dopečieme. Rozkrojíme a plníme obľúbeným krémom najlepšie na druhý deň.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie
Podobné články
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Piškótový dezert
Chutné recepty na dezerty s piškótami: Pečené aj hravé bez zapnutia rúry, na víkend ako stvorené!
Inšpirujte sa našim dnešným výberom na skvelé zákusky, v ktorých dominujú piškóty.
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.