Pridať recept

Tvarohová zmrzlina

ingrediencie

150 ml
mlieko
1 ks
vajce
1/4 liter
smotana
čokoláda
1/4 kg
jahody
mandle
75 g
krupicový cukor
1/4 kg
tvaroh

postup

Šľahačom ušľahajte tvaroh s kondenzovaným mliekom. Olúpané mandle nastrúhajte najemno a vmiešajte do tvarohu. Medzitým si ušľahajte šľahačku, ktorú do základu tiež po častiach vmiešajte. Jahody (alebo iné ovocie, môže byť aj ovocný kompót), pokrájajte na kúsky.Z vajca si ušľahajte penu, ktorú spolu s väčšinou nakrájaného ovocia vmiešajte do tvarohovej hmoty a dobre premiešajte. Vzniknutú zmes uložte do mrazničky, aby stuhla. Potom už len stačí zmrzlinu vybrať a tvarovať na misky.Zmrzlinu môžete ozdobiť nasekanými mandľami alebo pridať griotku, koňak.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Výborné tvarohové rezy
Víkendové pečenie: 3 tvarohové rezy, ktoré musíte vyskúšať
Kráľom koláčových plniek je tvaroh. Že mu tento titul právom patrí, dokážeme v týchto mňam rezoch.
Po ktorej zmrzline najviac priberáme?
Po ktorej zmrzline najviac priberáme? Odpoveď vás prekvapí!
Horúce letné počasie prebúdza túžbu po občerstvení. Kto by občas nepomyslel na jemnú, chladivú zmrzlinu...
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
VIDEO: Posledná zmrzlina tejto sezóny. Smotanovo–banánová!
Zmrzlina z mrazených banánov s prídavkom smotany a vanilky vás dostane!