Šalát z mrkvy a ďumbiera
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
mrkva
50
g
vlašské orechy
140
g
hrozienka
1/2
KL
med
soľ
Dressing
225
ml
kyslá smotana
1
ks
pomaranč
1
ks
citrón
ďumbier
postup
1.
Trochu vody dáme do kanvice a necháme zovrieť. Do malej misky nasypeme hrozienka, potom ich prelejeme vriacou vodou a odložíme nabok.
2.
Na citrusový dressing ošúpeme a jemne nastrúhame 5 cm ďumbiera do malej misky.
3.
Dobre umyjeme citrón a pomaranč, najemno nastrúhame polovicu kôry z oboch do misky. Vytlačíme šťavu z polovice citróna a pomaranča dáme do misky s ďumbierom. Vmiešame do kyslej smotany a dressing dáme nabok.
4.
Oškrabeme mrkvu a nastrúhame do misky, hrozienka sultánky necháme odkvapkať a pridáme k mrkve.
5.
Dressing zmiešame s mrkvou a sultánkami, osolíme a ochutíme medom. Na záver primiešame orechy a môžeme servírovať.
Podobné recepty
Lepí sa vám zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.