Pridať recept

Šalát z mrkvy a ďumbiera

ingrediencie

400 g
mrkva
50 g
vlašské orechy
140 g
hrozienka
1/2 KL
med
soľ

Dressing

225 ml
kyslá smotana
1 ks
pomaranč
1 ks
citrón
ďumbier

postup

1.
Trochu vody dáme do kanvice a necháme zovrieť. Do malej misky nasypeme hrozienka, potom ich prelejeme vriacou vodou a odložíme nabok.
 
2.
Na citrusový dressing ošúpeme a jemne nastrúhame 5 cm ďumbiera do malej misky.
3.
Dobre umyjeme citrón a pomaranč, najemno nastrúhame polovicu kôry z oboch do misky. Vytlačíme šťavu z polovice citróna a pomaranča dáme do misky s ďumbierom. Vmiešame do kyslej smotany a dressing dáme nabok.
4.
Oškrabeme mrkvu a nastrúhame do misky, hrozienka sultánky necháme odkvapkať a pridáme k mrkve.
5.
Dressing zmiešame s mrkvou a sultánkami, osolíme a ochutíme medom. Na záver primiešame orechy a môžeme servírovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mandy Bork, 2019
4 potraviny pre zdravú letnú pleť: Pripravte sa na opaľovanie aj zvnútra!
Letné slnenie nemusí vždy znamenať riziko pre pokožku. S týmito potravinami sa jednoducho opálime zvnútra - bez...
Varená mrkva
Mrkva obyčajná - je dobrá nielen na oči
Možno aj vaša stará mama vám v detstve často hovorili, aby ste jedli veľa mrkvy, pretože je dobrá na oči...
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Vlašské orechy
Ochutnali ste už vlašské orechy na slaný spôsob?
Vlašské orechy sú hviezdou každého koláča. Aj nudný dezert premenia na výnimočný a dodajú mu skvelú chuť...
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí!
Niektoré odrody zeleniny a šalátu ešte len teraz čakajú na svoje zasadenie. Týmto rastlinám sa darí aj...
Mrkvovo orechové rezy
Tieto recepty dnes hľadajú všetci! Najlepšie mrkvové koláče, sú zdravé, chutné a extra rýchle
Výber tých najlepších mrkvových koláčov, ktoré si okamžite zamilujete.