Pridať recept

Oravská kapustnica

ingrediencie

2 litre
voda
1 liter
voda z kyslej kapusty
350 g
kyslá kapusta
100 g
koreňová zelenina
400 g
domáca klobása
200 g
bravčové pliecko
10 g
sušené huby
podľa chuti
soľ
trochu
majorán
trochu
mleté čierne korenie
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
cibuľa
trochu
olej
2 PL
hladká múka

postup

Sušené huby, bravčové mäso, klobásu uvaríme v studenej osolenej vode. Po 30 minútach pridáme koreňovú zeleninu a kyslú kapustu. Keď sú všetky suroviny uvarené domäkka, pridáme precedenú cibuľovú zápražku, vodu z kapusty a ešte povaríme ďalších 10 minút. Dochutíme korením, majoránom a cesnakom rozotretým so soľou. Uvarené mäso a klobásu pokrájame a dáme do kapustnice.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Hornopovažská silvestrovská kapustnica
Silvestrovská kapustnica ako lusk! Dedova HORNOPOVAŽSKÁ kapustnica, výborný a bohatý recept. Keď ju uvaríte, nezabudnite urobiť toto!
Silvester si bez voňavej poctivej kapustnice nevieme ani len predstaviť. Pripravili sme pre vás výber skvelých...
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...