Losos s limetovým maslom a bylinkami
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
plátky
losos
12
vetvičiek
koriander
125
g
maslo
2
ks
limeta
2
PL
slnečnicový olej
ďumbier
mleté čierne korenie
soľ
kajenské korenie
postup
1.
Predhrejeme rúru na 220°C alebo, ak máme plynovú rúru tak na stupeň 5. Ošúpeme ďumbier, nakrájame ho na plátky a dáme do mixéra. Umyjeme a osušíme koriander a niekoľko vetvičiek odložíme bokom, zvyšok pridáme k ďumbieru. Limety umyjeme. Jeden pokrájame na ozdobu. Z druhého nastrúhame kôru, vytlačíme šťavu a spolu s korením, maslom, soľou dáme do mixéra a zmixujeme.
2.
Zmesi vytvoríme valček a zabalíme ho do fólie a necháme stuhnúť v mrazničke.
3.
Olejom vymastíme plech, rozložíme naň filety a tie potrieme zvyškom oleja. Osolíme a pečieme približne 8 minút, kým sa mäso zľahka neoddeľuje.
4.
Z mrazničky vytiahneme maslo a nakrájame ho na hrubšie plátky. Na každú porciu lososa dáme plátok masla a ozdobíme limetou a koriandrom.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.