Pridať recept

Steak s ratatouille

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
cukina
300 g
baklažán
400 g
lúpané paradajky
2 strúčiky
cesnaku
3 ks
šalotka
4 PL
olivový olej
4 PL
červené víno
1/2 KL
tymian
1/2 KL
sušené oregáno
2 PL
paradajkový pretlak
1 KL
mletý koriander
1 KL
mletá rasca
1 KL
paprika
1/2 KL
kajenské korenie
4 ks
hovädzia sviečkovica
soľ

postup

1.
2 lyžice oleja zohrejeme vo väčšej panvici. Ošúpeme cesnak a šalotku a nakrájame nadrobno, dáme ich do panvice a pražíme na strednom ohni 3-4 minúty.
 
2.
Cukiny a baklažány umyjeme a osušíme a nakrájame na kocky, ktoré by mali mať asi 1 cm. Pridáme ich k cibuli spolu s oreganom a tymiánom a dusíme približne 5 minút na miernom ohni.
3.
Prilejeme víno a pridáme paradajky aj so šťavou, paradajkový pretlak, posolíme a pomaly varíme prikryté asi štvrť hodinu, až kým všetka zelenina nezmäkne. Občas premiešame.
4.
Zatiaľ čo sa varí ratatouille, dáme do malej misky koreniny, osolíme a premiešame. Touto zmesou steaky okoreníme z oboch strán.
5.
Vo veľkej panvici rozohrejeme zvyšný olej a vložíme steaky, ktoré opekáme 4 až 4,5 minúty z oboch strán, takto ich budeme mať krvavé. Ak ich chceme mať stredne prepečené tak opekáme 5,5 až 6 minút a v prípade, že chceme mať steaky celkom prepečené tak 6 - 8 minút. Tiež musíme zohľadniť hrúbku mäsa. Servírujeme s ratatouille.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krájate mäso priečne cez vlákna alebo pozdĺž nich?
Soliť či nesoliť mäso pred pečením? Odpoveď vás určite prekvapí!
Mali by ste steak či nedeľnú pečienku osoliť pred alebo po upečení? Je to otázka, v ktorej sa rozchádzajú...
Toto by vám nikdy nenapadlo! Málo známy trik na šťavnaté mäso, prečo to teda každý to robí naopak?
Toto by vám nikdy nenapadlo! Málo známy trik na šťavnaté mäso, prečo to teda každý robí naopak?
Prudké opečenie je najobľúbenejší spôsob prípravy mäsa. Týmto spôsobom môžeme dosiahnuť chrumkavosť,...
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)
Grilled Juicy Beef Steak
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Rada, ako správne ugrilovať mäso a tiež tipy s čím ho padávať, aby ste si pochutnali na výbornom grilovanom...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...