Pridať recept

FOTORECEPT: Jahodová roláda

12
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
6 PL
práškový cukor
5 PL
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
citrónová šťava
trochu
citrónová kôra

Plnka

500 g
mäkký tvaroh
100 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
vanilkový cukor
60 g
práškový cukor
podľa chuti
jahody

postup

1.
Celé vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do penista. Pridáme postrúhanú citrónovú kôru a troška citrónovej šťavy (ja dávam kvôli tomu, že cesto pekne vonia). Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a premiešame.
Fotorecept: Jahodová roláda
Fotorecept: Jahodová roláda
Zdroj: Ywett910
 
2.
Cesto vylejeme na plech (na veľký a hlboký plech 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme asi 10-15 minút na 180 °C.
Fotorecept: Jahodová roláda
Fotorecept: Jahodová roláda
Zdroj: Ywett910
3.
Zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh rozmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a pridáme šľahačkovú smotanu (ja som dávala 33%)
Fotorecept: Jahodová roláda
Fotorecept: Jahodová roláda
Zdroj: Ywett910
4.
Upečenú roládu dáme hneď na vlhkú utierku, zvinieme a necháme vychladnúť.
Fotorecept: Jahodová roláda
Fotorecept: Jahodová roláda
Zdroj: Ywett910
5.
Po vychladnutí opatrne stiahneme papier.
Fotorecept: Jahodová roláda
Fotorecept: Jahodová roláda
Zdroj: Ywett910
6.
Roládu rozvinieme, natrieme plnkou a poukladáme polovičky jahôd a opatrne zvinieme.
Fotorecept: Jahodová roláda
Fotorecept: Jahodová roláda
Zdroj: Ywett910
7.
Dobrú chuť!
Fotorecept: Jahodová roláda
Fotorecept: Jahodová roláda
Zdroj: Ywett910
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
26.6.2013 20:18 | |
+1 -0
krása!!!určite vyskúšam, kým ešte mám jahôdky v záhrade
Anonymný nick
27.6.2013 21:36 | |
+0 -0
ďakujem, tak nech chutí 8:|
Anonymný nick
25.6.2013 21:42 | |
+4 -0
ďakujem 8:|
Anonymný nick
25.6.2013 19:55 | |
+3 -1
vyzerá dobre (y)