Pridať recept

Dusený kučeravý kel s klobásou

ingrediencie

400 g
klobása
800 g
kučeravý kel
250 ml
mäsový vývar
2 ks
cibuľa
3 PL
masť
1 KL
cukor
mleté biele korenie
muškátový kvet

postup

1.
Na listy rozoberieme kel a uvaríme v posolenej vode domäkka. Pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme nasekaný kel, posolíme, pokoreníme, ochutíme cukrom a trošku podlejeme vývarom. Dusíme pomaly približne 20 minút, až kým sa tekutina neodparí.
 
2.
Dusený kučeravý kel servírujeme s grilovanými alebo uvarenými klobásami a ako prílohu môžeme zvoliť varené zemiaky alebo chlieb.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
10.11.2013 23:32 | |
+0 -0
"kučeravý kel"? Poznám normálny kel, alebo ružičkový! Aká je to odroda a kde ju kúpim? ;)