Pridať recept

Nákyp z artičok a špenátu

ingrediencie

250 ml
mlieko
300 g
tvrdý syr
100 g
strúhaný parmezán
100 g
šunka
900 g
čerstvý špenát
1 ks
citrón
8 ks
artičoky
2 ks
vajce
1 PL
polohrubá múka
4 PL
maslo
maslo na vymastenie
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Očistíme artičoky a povaríme 20 minút vo vode s citrónovou šťavou. Špenátové listy zbavíme stopiek, nakrájame na pásiky a opražíme na 2 lyžiciach rozohriateho masla. Rozpolíme povarené artičoky. A tiež ich opečieme na lyžici masla.
 
2.
Zapekaciu misu vymastíme maslom a na dno dáme artičoky, osolíme ich, posypeme polovicou pokrájanej šunky a syra, prikryjeme špenátom a posypeme druhou polovicou šunky aj syra.
3.
Do zvyšného zohriateho masla prisypeme múku a pripravíme svetlú zápražku. Za stáleho miešania prilievame mlieko, osolíme, okoreníme a uvaríme bešamelovú omáčku. Do vychladnutého bešamelu vmiešame vajcia a časť postrúhaného syra. Nalejeme na zeleninu, posypeme zvyšným syrom a pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút pri teplote 200°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...
Tajomstvo dlhovekosti plné vitamínov a vlákniny. Jedzte namiesto zemiakov
Tajomstvo dlhovekosti plné vitamínov a vlákniny. Jedzte namiesto zemiakov
Pomôže počas prechladnutia, spestrí večeru a je skvelou náhradou zemiakov. Hoci čínsky artičok nie je veľmi...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...