Pridať recept

Zeleninový rezeň

ingrediencie

200 g
mrkva
200 g
karfiol
160 g
kel
podľa chuti
soľ
1 ks
vajce
50 g
strúhanka
30 g
hladká múka
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
sušená bazalka
2 ks
vajce
trochu
hladká múka na obaľovanie
trochu
strúhanka na obaľovanie
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Očistíme si mrkvu, karfiol prekrojíme a spolu aj kelom vložíme do vriacej osolenej vody a varíme domäkka. Keď je zelenina uvarená, scedíme ju, necháme odkvapkať, pokrájame najemno. K tomu pridáme vajce, strúhanku, múku. Okoreníme, pridáme bazalku, osolíme a všetko dobre spolu premiešame.
 
2.
Z tejto pripravenej zmesi si vyformujeme ploché rezne, ktoré obalíme v múke, vo vajci a strúhanke. Vypražíme na rozpálenom oleji z oboch strán. Môžeme podávať so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Beriem kyslú smotanu, vajce, múku a karfiol už inak nerobím! Najlepšie cestíčko a perfektná večera bez
Beriem kyslú smotanu, vajce, cesnak a karfiol už inak nerobím! Najlepšie cestíčko a perfektná večera bez vyprážania je na stole!
Perfektné cestíčko, ktoré si zamilujete! Odkedy mám tento recept, klasický trojobal už vôbec nerobím.
Tieto zeleniny fungujú najlepšie na zdravšie čipsy
Zdravá alternatíva čipsov: Lupienky z tejto netradičnej suroviny chutia vynikajúco!
Zemiaky sú základom chrumkavých lupienkov, ktoré poznáme a milujeme. Ale vedeli ste, že existuje mnoho...
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Máte radi čerstvé ovocie a zeleninu? Veľmi dobre, sú mimoriadne cennou súčasťou našej stravy. A hoci ich...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.