Pridať recept

Pečené papriky plnené mäsom

ingrediencie

8 ks
paprika
6 ks
paradajka
200 ml
smotana
2 PL
olivový olej
1 PL
hladká múka
1 KL
sladká mletá paprika
olej na vymastenie

Plnka

100 g
ryža
500 g
bravčové mäso mleté
2 ks
cibuľa
1 ks
vajce
4 strúčiky
cesnaku
petržlenová vňať
soľ

postup

1.
Odkrojíme vŕšky paprík a zbavíme ich semienok. Mleté mäso premiešame s vajcom, pokrájanou cibuľou, uvarenou ryžou, prelisovaným cesnakom, nakrájanou petržlenovou vňaťou a soľou. Touto zmesou naplníme papriky, priklopíme vŕšky a rozložíme ich do vymasteného pekáča. Na vrch rozložíme plátky paradajok a trošku podlejeme vodou.
 
2.
Budeme ich piecť vo vyhriatej rúre približne pol hodinu. Medzitým do rozohriateho oleja vsypeme múku, premiešame a pripravíme svetlú zápražku. Poprašíme mletou paprikou, premiešame a vmiešame do šťavy v pekáči. Dusíme pomaly približne štvrť hodinu, na záver šťavu zjemníme smotanou a prehrejeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!