Zemiaky zapekané s hubami
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
čerstvé huby
podľa chuti
soľ
900
g
uvarené zemiaky v šupke
2
ks
uvarené vajce natvrdo
1
ks
cibuľa
trochu
olej
trochu
strúhanka
2
ks
vajce
2
dl
mlieko
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Huby očistíme a nakrájame na plátky. Vložíme ich do osolenej vody a dusíme domäkka. Potom si očistíme zemiaky a po vychladnutí ich nakrájame na plátky. Cibuľu nadrobno nakrájanú opražíme na rozohriatom oleji. Zapekaciu misu alebo pekáč vymastíme olejom, vysypeme strúhankou. Do polovice naukladáme zemiaky, na ne dáme vajcia uvarené natvrdo, ktoré sme si nakrájali na plátky, huby. Potom polejeme časťou opraženej cibule a znova prikryjeme zemiakmi.
2.
Všetko osolíme, okoreníme, polejeme zvyšnou cibuľou a krátko pečieme vo vyhriatej rúre. Chvíľu zapečieme a potom zemiaky zalejeme mliekom rozšľahaným s vajcom a soľou. Potom vložíme naspäť do rúry a pečieme dovtedy, kým nebudú zemiaky zapečené dočervena. Môžeme podávať so zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.