Vyprážaný fenikel
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
fenikel
olej na vyprážanie
soľ
Cestíčko
50
ml
voda
2
PL
hladká múka
2
ks
vajce
1
KL
škrobová múčka
1
štipka
prášok do pečiva
soľ
postup
1.
Na štvrtinky nakrájame fenikel a varíme v posolenej vode približne 5 minút. Precedíme a osušíme. Vyšľaháme hustejšie cestíčko z vajec, škrobovej múčky, hladkej múky, prášku do pečiva, soli a vody, ktorú budeme pridávať postupne podľa potreby.
2.
Do cestíčka namáčame fenikel a vo vyššej vrstve oleja vyprážame dozlata. Na vrstve papierových utierok necháme odkvapkať prebytočný tuk. Servírujeme ako prílohu k rôzne pripravenej zelenine, mäsu, ale aj k rybám.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.