Pridať recept

Vyprážaný fenikel

ingrediencie

4 ks
fenikel
olej na vyprážanie
soľ

Cestíčko

50 ml
voda
2 PL
hladká múka
2 ks
vajce
1 KL
škrobová múčka
1 štipka
prášok do pečiva
soľ

postup

1.
Na štvrtinky nakrájame fenikel a varíme v posolenej vode približne 5 minút. Precedíme a osušíme. Vyšľaháme hustejšie cestíčko z vajec, škrobovej múčky, hladkej múky, prášku do pečiva, soli a vody, ktorú budeme pridávať postupne podľa potreby.
 
2.
Do cestíčka namáčame fenikel a vo vyššej vrstve oleja vyprážame dozlata. Na vrstve papierových utierok necháme odkvapkať prebytočný tuk. Servírujeme ako prílohu k rôzne pripravenej zelenine, mäsu, ale aj k rybám.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Aromatický a lahodný. Fenikel v kuchyni a nielen v nej
Ak aj väčšina z nás doma používala fenikel, tak v podobe jeho semien, ktoré sa spolu s rascou a anízom...
Fenikel: Ako ho využiť v kuchyni a prečo ho pridať do jedálnička?
Fenikel: Ako ho využiť v kuchyni a prečo ho pridať do jedálnička?
Fenikel nie je v našej kuchyni až tak známy, no svetové ho používajú bežne a na rôzne spôsoby. Ak hľadáte...
Cestíčko
Dobroty v cestičku: Karfiol, hermelín i losos
Vysmážané i pečené pokrmy v cestíčku vám spríjemnia obed či večeru.
fenikel
Poznáte fenikel? Zbaví Vás nielen nafukovania!
Pôvodom pochádza fenikel zo Stredomoria, kde sa pestuje ako zelenina, ale aj ako skvelý druh koreniny. Väčšina...
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.