Pridať recept

Hubový guláš

ingrediencie

250 ml
mäsový vývar
250 g
dubáky
2 ks
mrkva
3 ks
zemiaky
1 ks
cibuľa
2 PL
maslo
1 PL
hladká múka
1 KL
sladká mletá paprika
mleté čierne korenie
soľ

Halušky

3 PL
hladká múka
voda
soľ

postup

1.
Očistíme huby a pokrájame ich a opražíme na masle. Pridáme pokrájané zemiaky a mrkvu, prilejeme vývar, osolíme, okoreníme a varíme do polomäkka.
 
2.
Pokrájanú cibuľu speníme na zvyšnom masle, poprášime múkou a mletou paprikou, premiešame a zápražku dáme k hubám. Ak je to potrebné pridáme ešte trochu vody alebo vývaru. Varíme pomaly 20 minút.
3.
Urobíme hustejšie cestíčko z vody a múky a pomaly ho trháme do vriacej posolenej vody, aby vznikli halušky. Budeme ich variť, až kým nevyplávajú. Pridáme ich do guláša. Servírujeme s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí!
Niektoré odrody zeleniny a šalátu ešte len teraz čakajú na svoje zasadenie. Týmto rastlinám sa darí aj...
Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom
TOP 5 receptov na halušky: Tradičné i menej rozšírené recepty na slovenskú klasiku
Ktoré recepty na halušky sú vaše najobľúbenejšie? Prvé miesto prekvapivo nepatrí bryndzákom...
Mrkvovo orechové rezy
Tieto recepty dnes hľadajú všetci! Najlepšie mrkvové koláče, sú zdravé, chutné a extra rýchle
Výber tých najlepších mrkvových koláčov, ktoré si okamžite zamilujete.
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.