Pridať recept

Čerešňový sirup

ingrediencie

1 ks
vanilkový struk
1 kg
čerešne
500 g
kryštálový cukor

postup

Odkôstkujeme umyté čerešne, dáme ich do hrnca a zasypeme cukrom. Pomiešame a necháme dve hodiny prikryté odležať. Následne zmes prepasírujeme a povaríme šťavu s vyškrabaným vanilkovým strukom na miernom ohni 20 minút. Odstránime prípadnú penu. Do fliaš nalejeme sirup a krátko zasterilizujeme.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čerešne
Sladké čerešne pomôžu s nespavosťou i so svalovou únavou
Práve v tomto období prebieha sezóna sladkých šťavnatých čerešní. Viete, aké živiny obsahujú, ako a kedy...
Čerešne
Sladké čerešne: Poradíme, ako ich odkôstkovať, uskladniť a premeniť na trvanlivé pochúťky
Sezóna čerešní netrvá dlho. Napriek tomu máme toto ovocie veľmi radi a chceli by sme ho uchovať aj...
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Čerešne
Čerešne bojujú s nadváhou i svalovicou
Leto, slnko a sladké čerešne, ktoré nás udržia v dobrej kondícii.
Uchovajte si vône a chute leta v pohároch a fľašiach
Čas voňavých byliniek a čerstvého ovocia je tu! Ak aj vy patríte k milovníkom domácich pochúťok...