Pridať recept

Mäsové placky

ingrediencie

300 g
mleté mäso
15 g
droždie
1 ks
vajce
1 ks
cibuľa
1/2 hrnček
mlieko
2 hrnčeky
hladká múka
1/4 KL
soľ
2 PL
olej
soľ
korenie
olej na vyprážanie

postup

1.
Droždie rozdrobíme do teplého mlieka, pridáme lyžičku cukru a hrsť múky a necháme vytvoriť kvások. Táto hmota by mala zdvojnásobiť objem. Postupne pridáme soľ, vajce, olej a zvyšnú múku a vypracujeme cesto. Necháme ho v teple vykysnúť asi 45 minút. Z cesta vytvoríme gule, ktoré zľahka sploštíme.
 
2.
K mletému mäsu pridáme nasekanou cibuľu, korenie, soľ a dobre premiešame. Do stredu každého koliečka dáme mäsovú náplň a placky pozlepujeme. Necháme ju 15 minút vykysnúť.
3.
Vysmážame v hrnci s olejom a potom obrátime. Do oleja dáme vždy toľko placiek, aby okolo nich zostávalo miesto. Necháme ich odkvapkať na papierových obrúskoch.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mrazené mleté mäso. Poradíme vám, ako ho najlepšie rozmraziť
Aké chyby robíme pri rozmrazovaní mletého mäsa? Takto bude vždy chutné a rýchlo rozmrazené
Jedlá z mletého mäsa patria k našim obľúbeným. Stačí spomenúť fašírky, čevabčiči alebo sekanú, ktoré...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...