Pridať recept

Bravčové mäso v arašidovej omáčke

ingrediencie

500 g
bravčové mäso
200 ml
smotana na šľahanie
1 ks
paprika
1 ks
mrkva
1 PL
zemiakový škrob
1 strúčik
cesnaku
4 PL
arašidová nátierka
olej
soľ
čierne korenie

postup

1.
Bravčové mäso očistíme, nakrájame, osolíme, okoreníme a obalíme v zemiakovom škrobe. Oškrabeme mrkvu a nakrájame ju, umyjeme papriku, odstránime jadierka a taktiež nakrájame.
 
2.
Olej rozpálime v panvici a opečieme na ňom mäso. Prisypeme nakrájanú zeleninu a všetko spolu orestujeme. Na koniec primiešame arašidovú nátierku, smotanu a pretlačený cesnak. Omáčku krátko prehrejeme a podľa chuti osolíme a okoreníme.
3.
Pripravené mäso môžeme servírovať napríklad s dusenou ryžou, ktorú posypeme posekanými arašidami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Zelená paprika
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...