Viedenské veľkonočné kurča s plnkou
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
60
g
maslo
1
ks
cibuľa
1
ks
bujón
1
ks
soľ
Plnka
150
g
kuracia pečienka
60
g
maslo
2
ks
cibuľa
3
ks
vajce
10
dkg
strúhanka
2
PL
jogurt
1
KL
vegeta
1
KL
petržlenová vňať
postup
1.
Umyté a usušené kurča osolíme a naplníme plnkou. Kurča zašijeme, vložíme na časť masla a časťou masla polejeme povrch kurčaťa. Pečieme 10-15 minút. Potom pod kurča pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, podlejeme vodou s rozpusteným masoxom a za občasného polievania vypečenou šťavou. Kura pečieme do mäkka. Kurča naporciujeme a pri podávaní polejeme vypečenou šťavou.
2.
Plnka: Na rozpustenom masle speníme drobne nakrájanú cibuľku, pridáme na drobno nakrájané vnútornosti resp. pečienku, ktorú vopred smažíme 5-10 minút podľa druhu pečienky. Vychladnutú pečienku nadrobno nasekáme, pridáme strúhanku, žĺtky, jogurt, lyžicu sekanej petržlenovej vňate, dochutíme korením harmónia chuti. Všetko dobre premiešame a nakoniec vmiešame sneh z vaječných bielkov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.